17

Okej. Jag fyller 17 år idag. Grattis jag! Tack vad du är snäll Hanna.

Dagen har varit bra men jag var så sjukt trött i morse. Jag har ju redan fått en fin dator i förskott och i morse fick jag kläder. En tunika, en lång kofta och två par strumpbyxor. Tack!

Annars så är ju 17 ett ganska tråkigt år. Ett mellan år. Precis som 14.

När du fyller 13 är du tonåring och dina föräldrar börjar prata om hormoner pch ilskna barn med sina arbetskamrater.

När du är fyller 14 händer inget förutom att du blir fjortis. Även om det inte har nått med ålder att göra.

När du fyller 15 blir du både byx-och straffmyndig. 

När du fyller 16 är det övningskörning som gäller.

När du fyller 17... Nej just det.

När du fyller 18. YES. Välkommen, nu är du vuxen. Du kan köra bil, gå på krogen osv.

Bara ett år kvar. 365 dagar.

Ska räkna ner dem från och med nu.  Det låter dersperat.


 Ikväll blir det middag med familjen. Hoppas det blir gott. Nu ska jag äta något för jag är hungrig.







Bilder från kvällen


















Skara, Rosalis och Deed

Igår var en rolig dag då det hände en hel del.

Jag gick upp klockan halv sju för att jag och pappa skulle hinna i tid till fototävlingen i Skara. Vi åkte hemifrån vid halv åtta och kom fram ca kvart över nio.  Tävlingen var rolig. Den gick ut på att man under några timmar skulle ta tolv olika foton i följd på olika teman. Man hade bara en chans per bild så inget raderande där inte. Jag får väl säga att det gick okej men inte mer. Jag tyckte det var väldigt svårt med temana. Men det var jättekul och spännande att var med och försöka hitta på roliga ideer till temana. Även om man blev missnöjd med åtta av fyra bilder typ.

På kvällen blev det först Rosalis med en massa härliga tjejer. Det var väldigt mysigt. Sen gick vi till Deed där Jessica från A-klassen och Hanna som går estet, skulle uppträda. Det var också mysigt men väldigt trångt. De var väldigt duktiga så det var jättemysigt.

Sen blev vi kvar där ett bra tag och fikade och satt och pratade.



Tema "Näsa"



Tema "Lekfull"



Tema "Skyltfönster"



Tema "Fruktbärare"



Tema "Liv o rörelse på stan"



Tema "Ris"



Tema "Uppåt väggarna"



Tema "Pondus"



Tema "Kalas"



Tema "Fara"



Tema "Vinkel"



Tema "Skrot"


It's fall...

...and the leaves are falling from the trees (:

Fem anledningar att gilla hösten

1) Löven får en ny fin färg och vi har ju alla tröttnat på grönt.

2) Vi kan ha vår mössa på inomhus utan att våra hjärnor friteras och vi behöver inte fixa håret lika ofta. Me like.

3) Min födelsedag.

4) När det är mörkt är det mysigt att fika, äta scones med marmelad och ha en filt om benen.

5) Och så massor av snygga mysiga kläder.




 













Go' kväll

Idag har varit en lång dag. Vädligt lång. Matte, Historia, Samhällskunskap, Svenska, Engelska.

Två prov.

Antikens Grekland och ett fjuttigt engelskaprov.

Båda gick bra så det kändes skönt.

Imorrn är det STUDIEDAG.

WOHOOOOOOOO!

Yes vad skönt det ska bli. Sova, ta det lungt, ha det skönt. Måste nog tyvärr plugga massar också men det ska nog gå bra. Vi har franskaprov på måndag och matteprov på torsdag. Men om jag börjar träna idag ska det nog gå riktigt bra.

Har tittat på idol ikväll. Precis som jag alltid gör och jag måste säga att många föll idag. Platt. Men jag tror att jag har hittat några favoriter. Tove från Umeå och Erik från någonstans. De var verkligen bra idag. Men som sagt de kan ju sjabbla sig fortfarande. Egentligen är ju Idol ganska uttjatat men man vill ändå se det. Undar varför?












Idol börjar om ca 2 min...

och ja det ska jag snart se. Sitter annars och pluggar som attan. Antikens Grekland för hela slanten. Det känns som det börjar sätta sig lite trots allt. Och bara en minut kvar nu. Måste kila.


Dagens onödigast inlägg jag vet men har man en blogg måste man fylla den med nått också. Även om det är onödigt.

Skriv din rubrik här

Nu är det pluggaa historia som gäller. Och lite engelska också. Det är antikens grekland som gäller och jag känner mig så taggad för provet på torsdag. Särskillt efter dagens lektion. NU känner jag mig väldigt borta. Idag när jag klev på bussn hände något konstigt. Det stod en kontrollant där. Ja på riktigt. Jag har aldrig någonsin i mitt liv åkt på en buss där en kontrollant har kommit. Fram tills nu har jag ju trott att de här påhittade. För att man ska vara duktig och betala sin biljett osv. Att det är något som föräldrar har hittat på. För ärligt man har aldrig sett dem förut. JA men idag såg jag ju henne och käne mig genast lite skyldig. FAst att jag hade betalat och hade mitt kort och giltighetsbevis med mig. Hur som helst så vet jag ju nu att de finns. 

Nu när sitter och skriver på min blogg och tittar på Tyra Banks-show slår det mig hur old fasion The United States of America är. Vet ni hur de piercar öronen? Med en nål. Som när man gör det själv i sverige. När jag tog hål i öronen back in the days. Herregud det var ju t.o.m. på 90-talet. Då hade de en pistol med en nål som de sköt hål i örat. Här, nu, i USA använder man en nål för hand. EFTER.





'











Pluggdag idag

Sitter här med plugget och ja pluggar helt enkelt. Historia, Latin och Engelska. Ska alldeles snart ge mig ut och springa också. Vet dock inte var.

Denna vecka har jag.

Glosor i Latin tills på måndag.

Engelskaprov på torsdag.

Engleskauppsats tills på torsdag.

Historiaprov tills på torsdag.

YEAH!


Igår var det ju bio och filmen var jättebra. Den var... vad ska man säga? Den var fin på något sätt. Se den.

Efter filmen åkte jag och Siri bussen hem. Det var lite smått läskigt eftersom en person som satt snett bakom mig hela tiden sa att han skulle spy och var likblek i ansiktet. Jag var rädd att han skulle spy på mig.

Spyr han, spyr jag, spyr han, spyr jag. 

Han spydde tack och lov inte och jag och Siri kom ospydda hem. Vi tittade på CSI och hade det mys tills vi gick och la oss. Typ klockan halv elva. Jag var jättetrött.




Hopp, hopp, hoppla <3




Jag ser ju jäkligt sur ut men jag gillade hur skuggorna hamnade. Typ.

bio ikväll

Sitter här med en skål glass och väntsr på att Siri ska komma hit. Ikväll blir det bio och äta på stan tillsammans. Vi ska se "Prinsessa" filmen som handlar om Maja som vill bli skådespelare men har oddsen emot sig eftersom hon är överviktig och klumpig. Filmen tar upp folks fördomar om övervikt oc lite allt möjligt. Den har ju fått bra kritik så den är nog bra.

Min favorit skådespelare är med där. Eller i alla fall av de svenska. Ananastasios Soulis. Han som är med i "Den bästa sommaren" och "Underbara älskade" Bland annat. Tycker han är grym och har nog sett typ alla filmer med honom. Kind of nördigt men ändå. Han ser ju grymt bra ut också. Får jag lov att säga. :D Ska bli kul att se honom här.

Shit jag känner mig grymmt knäpp nu men hur soom helst. Bio med Siri kväll.



Från Prinsessa :p


Favoriter

Vid middagen idag så diskuterade vi filmer. Pappa har alltid åsikter om vilka filmer jag kommer gilla och som vi ska se. Sist var det "No country for old men" ingen höjdare.

I alla fall så gillar jag verkligen att titta på film. Krypa upp framför en riktigt bra.

Här är mina favoriter:



Pappan som blir galen...



Har du inte sett den har du missat den sjukaste begravningen
någonsin. SE DEN!



Den här är, vad ska man säga. Helt sjuk men så bra.



Hur många gånger har tårarna inte runnit för de här två?



Allt jag kan säga är att den är läskig. Och bra.



FN-rollspel

Sitter i skolan och har håltimma. Det var ett tag sen jag skrev i bloggen. Eller några dagar. Men det beror bara på att de tändå inte händer något kul eller nytt. Det är yúngefär samma sak.

Som sam-elev på Risbergska ska man göra ett FN-rolslpel. Leka att man sitter i säkerhestrådet och sedan försöka komma fram till en lösning på ett problem. Så nu är det våran tur och idag har vi fått land och gruppmedlem tilldelade. JAg kommer att representera la France tillsammans med Petter. Puh så glad att jag hamnade med någon seriös. Det här blir nog bra. Frankrike har ju vetorätt också så vi har ju lite mer makt än de andra samtidigt som vi inte är USA. Det hela handlar om konflikten i Palestina och där är ju USA lite delaktiktigt och kommer bli mosade av kritik.

Igår när vi läste igenom instruktionerna för det hela grejen så slog det alla hur sjukt seroöst allt är. MAn ska gå klädd i kostym/dräkt och får inte ha lugg i ansiktet (?). Man måste prata artigt och formellt osv.

Shit.



Terrängprov

Har vartit med min kära pappa och min kära kamera och tittat på fälttävlan i karslund idag. Fick några bra bilder av typ fem miljoner försök. Det är kul att titta på terrängprovet man blir så pepp på att rida själv även om det är sjukt läskigt att hoppa sånna hinder.



Övningskört i det city idag.

Har kört mycket idag. Först med mamma och stora bilen och sen med pappa och hans fisbil. Det gick ra båda gångerna. Med pappa körde jag hemf rån stan när vi hade hämtat annalena på tågstationen. JAg fick äran at köra hem och det gick bra.

En sak som irriterarde mig var dock att jag blev omkörd två gånger när jag höll mig till hastighetsbräsningen. Alltså  körde 5o där det var 50. Ändå skulle de köra om bara för en viss jag-övningskör-och-kanske-gör-något-oväntat-skylten satt fast på baken av bilen.

Annars har jag mest strulat med min bloggdesign. Kom på att jag inte alls gillade den andra men den här tycker jag bättre om. Hoppas jag. Nu känns det bra.

En grymt trevlig sak jag upptäckte idag var hur grymt snygg min granne är. Har aldrig sett någon av dem förut för de är nyinflyttade och jag är inte den som går dit och ba "tja jag hörde att ni flyttat in" Iaf har jag aldrig sett någon av dem men det är en mamma och en pappa och två tonårsbarn. Typ i min ålder. Och ja den ena var alltså grymt snygg. :D Honom kan jag ju alltid spana på när jag ska hämta posten eller så. :P

En konstig sak som hönde mig igår när jag cylkade till och från skolan var att TVÅ lastbilar tutade.. Åt mig. Ena påväg till skolan och den andra påväg hem. Påvägen hem vinkade han i passagerarsätet dessutom. Wierd.



Hellu

Har varit på ridningen idag och känner redan nu hur träningsvärken håller på att sätta sig. Det kanske främst beror på att jag köttade netball på idrotten igår och sprang som en galning. Det var kul men i morgon kommer jag väl inte kunna gå.



Vet att bloggare har lagt ut den men jag hade inte sett dens en jag såg den hos Linn och den är verkligen skrämande på ett vis. Vi ska ju alla ta körkort snart.



Kötta Kent



Blev depp av att prata med mamma och Johan om skolan så nu deppar jag Kent. :p
Det där med att skärpa mig lär dröja för nu är jag purken.

Hej!

Hej där.

Har nog kommit fram till en design som jag gillar och kommer ha förhoppningsvis ett tag. :p

Den här dagen har varit grymt lång. Från 8:40 till 15:40 och då slutade vi ändå lite tidigare. Jag känner på mig att torsdagar kommer bli tuffa. Matte, Historia, Samhällskunskap, svenska och engelska. De längsta lektionerna i veckan också. Shu.
Det var segt med massa genomgångar osv. Bl.a. så gjorde Orsa som är utbytesstudent från Albanien en redovisning om Albaninen på engelskan. Hon var grymm. Jag skulle aldrig våga stå inför trettio pers och hålla företag på ett främmande språk. Modigt. Det var intressant trots att jag var så grymt trött och satt och gäspade mest hela tiden. :p



Ska skärpa mig

Ska försöka bli lite gladare snart. Jag lovar :P




Visst vill man väl ha blått vatten?

svarta får, fotboll, motvind, Annmarie PISS.

Vad ska man säga egentligen? den här dagen har fan varit skit rent utsagt. Började lixom på medel redan från början och dalade neråt allt eftersom.

Ta det från början?

Allt strul med klasserna bara fortsätter och jag vet inte vad jag ska göra. Först säger Åke att klasserna med nästan säkert att klasserna ska slås ihop. Och börjar snacka om vilka lärare som vi ska ha och vilket schema osv. Han får ju oss att verkligen tro att det ska bli såhär. Att vi ska gå tillsammans. I B är vi ju glada för det blir bättre för oss. I A är man sura för allt blir sämre. Så ja de är sura och hatar oss mer eller mindre och vi känner oss inte sådär välkomna. Men i alla fall så är det inte alls det värsta. Ärligt talat så förstår man att de är sura och de har de rätt att vara även om det är tråkigt. Hursomhelst så är det värsta att Annmarie, under klassrådet, börjar säga att det är våran klass som är problemet och vi som individer som är felet. Att vi är typ dåliga och socilat obegåvade då eller?

Hon sitter och säger så när hon vet att de enda som lyssnar är de som verkligen gör sitt bästa i skolan. De andra lyssnar ju inte ens fast det berör dem. Usch. Fattar verkligen inte vad jag ska ta vägen. Det värsta är ju att Annmarie säger att vi inte kan låta A ta över vårat problem utan ska lösa det själva. Isf får vi be om hjälp.

"Snälla A-klassare kan inte vi få komma in i vår klass"

Ska vi kyssa deras fötter också?

Antagligen är det vårat fel också om det kommer vara spänt i början och vi blir ytrfrysta av den andra klassen.

Vår klass är fel. Det svarta fåret Glöm inte att det är fel på oss som individer.

Jag är arg på Annmarie och arg på allt.

Vet inte var det här tar vägen men det blir inte bättre av att det var världens motvind hem eller att det gjorde ont att göra min benövning på gymmet idag. För att inte tala om hur usla sverige var i fotboll.

Det är som om jag har pms och blir sur för allt men utan själva pmset. Allt är bara så skitigt just nu. Jag blir bara sur hela tiden och allt jag önskar är att slippa det här. För ärligt vad gör jag om de säger att de inte slår ihop klasserna?

Ska jag leva med ångest då? Folk gär ju det men det är inte kul att känna att man inte vill gå till skolan. Det är inte kul att känna att man vill slå sönder något. Varöfr inte Annmarie? Tur för henne att jag inte slåss. Ville idag.

Nej sluta älta nu.

Det är tur att man har vänner i alla fall. Som är snälla. Fast det är väl det vänner är? Snälla alltså.

<3

Puss




Nytt hår

Hej.


Denna dag har väl varit lite halvdan. Nu kan jag ju också passa på att berätta ( Har hållit tyst på order av Åke) att nu ska klass s2a och s2b slås ihop. Till typ  procent säkert i alla fall. Och ja alla i A är ganska pissigt sura och stämningen har väl inte varit på topp idag mellan klasserna. De är sura och då blir vi i B som är glada för det här oss bara ivägen och också sura. Men så får det väl vara då. Vi får väl se om det blir nått överhuvudtaget. Men har Åke sagt det så.

Iaf så kommer det nog attt bli väldigt spännt mellan klasserna och det kan jag ju förstå. Elva till i en klass som man är nöjd med är ju inte kul. Men men med lite tid kanske det kan lösa sig.

Var och klippte mig idag och såg till att få bort min utväxt också med en tur till H&M. Köpte den där som bara tar tio min. Det var bekvämt men det luktade verkligen fan. USCH.



Ni får leva med att den är sne. Såhär såg jag ut först.


Såhär ser det ut nu. (Lite för mörkt tycker jag)

En värld fylld av fördomar


Känner bara för att ta upp det nu. Vi  såg en grymt obehaglig film idag i skolan. "Crash" hette den. den handlar om folks fördomar mot olika etniska ursprung. Svarta, asiater, latin-amerikanska osv. Den var helt hemsk och det är så svårt att förstå att det är så här vissa människor är. Så rasistiiska. Än idag. Kom igen det är 2000-talet. Filmen var säkert i och för sig lite överdriven men man hade en obehagskänsla hela tiden som varade filmen igenom.

Jag tycker att det är sjukt knäppt att så mycket rasism kan existera i världen. Nu borde man väl ha vant sig att det finns olika hudfärg och kultur? Kunna leva med varandra utan konflikter? Kunna hitta vänner i andra kulturer.

Jag antar att det kommer att ta lång tid innan vi når en sån värld och som sagt ingen är perfekt och alla har ju sina fördomar. Jag med men nu vill man tänka lite extra på det.

Okej nog med tunga ord. Lägger in en bild istället.




En vanlig eftermiddag.

Har nyss kommit hem efter en helt ok dag. den har gått minst sagt uppochned och jag har varit både ledsen och glad i skolan. Det är verkligen så just nu eftersom allt i skolan påverkar mig. Vi är typ 15 kvar i klassen och det är tal om att fler ska byta. Vi kommer vara 13 då. Hallå vi var 13 tjejer i klassen på högstadiet! I alla fall så känns det lite uppochned just nu. Hade en ganska meningslös engelskalektion men en ganska rolig historialektion då vi fick lyssna på andra, från både a- och b-klassen, som redovisade om historiska förmål. JAg hade redan redovisat så jag slapp. Redovisade om en Holländsk kakelplatta.

Sen cyklade jag hem i grymmaste motvinden och gjorde som jag gör väldigt ofta.

1. Låser upp och slänger posten bredvid mikron.

2. Springer på toa eftersom jag vanligtvis hållt mig hela dagen.

3. Ser vad jag ska äta om jag är hungrig.

4. Kommer på att jag vill ha yoghurt med müsli.

5. Sätter på Tyra Banks-show.

6. Stänger av Tyra Banks-show eftersom ajg tröttnar på hennes tjat om "Svarta är lika bra som vita"

7. Ja kanske kommer på att jag ska göra något vettigt eller så slår jag på datorn.

Så här gör jag ofta. När jag inte gör annat vill säga.

Har kommit på en anna grej som jag kanske borde införa i min blogg. Eftersom jag gillar att fota tänkte jag börja lägga ut mer bilder som jag tar. Typ "today's photo" eller nått sånt.

~




footprints...


Hanna


RSS 2.0