Mannen i den vita hatten (16 år senare)

Har en allämt bra dag trots att vi blev utskällda på idrotten och trots att jag hade 15 minuter lunch! Nu är det iv-val och jag har fotat. Yay!
one flew over the cuckoo's nest

Hejhej!

Läget ser fint ut idag. Har haft en hel normal dag i skolan. Har jobbat Projektabret med emma och haft naturkunskap. Dessutom har vi börjat se "Gökboet" Den har börjat bra i alla fall men det känns inte lika viktigt som det jag kommer att skriva nu.

Nästa onsdag ska jag och emma träffa Lasse Gustavsson jajajaja! Han som jag inte ens trodde skulle svara på vårt mejl. Menmen, Bättre sent än aldrig! Som sagt ska vi träffas nästa onsdag då han kommer till Öret!

Känner mig väldigt glad men nervös också. Man vet ju inte vad som ska hända.

Var ute och fotade lite också. Det blev rätt fint :p
<3

Snowflake story

Det går trögt med bloggnadet. det går alltid trögt. Antingen har jag ingen lust att blogga. Eller så hinner jag inte. Det bara är så. Men idag gör jag väl det antar jag.


Idag har jag inte gjort så mycket alls. Jag sov till halv tolv och ägnade min "Morgon" åt att städa i köket eftersom det var kaos sedan i igår kväll då jag firade min födelsedag med mina vänner. Det var verkligen toppen. Superduperfint. Men kaos i köket som följd.

Sen har jag även övningskört i stan med min kära pappa vilket gick bra. Nu ska jag snart krypa i säng och invänta morgondagen. Kan bli kul.


The healing power of song

Oj. Jag trodde inte att det här skulle hända men så hände det. Jag bryr mig inte om politik så mycket. Jag missade rätten att rösta eftersom jag föddes en och en halv vecka för sent. Men okej just nu kunde jag inte brytt mig mindre. För jag är räddd, chockad och inte chockad.

Ja jag pratar ju om det fiasko till val vi har haft. Det är konstigt det där.

Och man säger att SD har tagit sig in i riksdagen

Nej och ja

Ja de sitter där men det är inte som att de tog sig in genom stormning. De valdes in. Hör ni? Valdes in. Av svenska folket. Genom demokrati. Och ja herregud vart är vi påväg? ett främlingsfientligt parti har valts av folket. Hur? Finns det inget bättre att rösta på. Inget?

Hm få se? Nä men jag gillar ju inte Mona, inte Fredrik, Sen älskar jag min bil. Mycket. Så jag röstar på det parti som vill stoppa de invandrarna som behöver hjälp mest.

Det är skrämmande

Jag har de senast dagarna sagt att jag är en tjej i mitten något till höger.

Det beskriver alltså min ställning inom politiken. Men jag yttrar mig inte gärna om det. Jag vill inte vara ond men det vet man ju. Röstar man blått, röstar man på ondskan.

Eller så är det ju inte men det är den bild som socialdemokrater och vänsterpartister ofta ger.

Är det verkligen så?

Jag känner mig inte ond men hade nog röstat blått.

Men jag är nog den där mittentjejen som egentligen skulle vilja ha ett eget parti som står där i mellan. Som låter folk få ta eget ansvar utan att för den sakens skull sparka upp de som är sjukskrivna i tron att de bara är sjuka för att de inte orkar jobba.

Ja en blanding.

Och sen SD då. Ja vad ska man säga. Jag var ledsen under valvakan jag strängt kollade på. Jag blev besviken på sverige. På alliansen. På miljöpartiet och de rödgröna. För allt.

Men nu när det lagt sig tror jag att det inte är så stort som allt verkar. Sverige har ju styrts av minoritetsregeringar sen stenåldern typ.

Jag hoppas bara att de övriga sju partierna kan komma överens. Att alla kan göra uppoffringar och göra något för att lösa det problem som uppstått.
Idag har jag varit på föreläsning på unversitetet. Jag kände mig viktig.
Den här dagen är bara ännu en dag vi aldrig får tillbaka

Idag har jag och Emma varit på världens mysigaste möte med en sjukhuspräst.

Idag har jag haft rolig teater.

Idag var det skolval.

Idag var det skolfoto.

Så dagen har varit fin. Torsdag är en mysig dag som jag gillar. Fast den är lång och fast jag blir hungrig är den mysig.
Fragile

Det var några dagar sen sist och vad ska man säga. Det går framåt och bakåt och så framåt. Nu pratar jag främst om projektarbetet jag och emma håller på med.

1. Ludmilla tackade ja till att träffa oss

2: Ludmilla ångrade sig sedan

3. Fan

Jag hade så gärna viljat träffa henne men hon kunde inte ta på sig det eftersom hon inte får överanstränga sig. Men synd.

Hursomhelst har vi kontaktat lite nya personer som förhoppningsvis kommer tacka ja.

Imorgon är det både skolval och skolfoto. Mina lärare skulle nog inte gilla det men jag ser mest framemot skolfotot. Det är lixom mitt sista. Och ja. Det sista alltså. Så den största frågan är öppen eller stängd???? Munnen alltså.


This is the way you left me,
I'm not pretending.
No hope, no love, no glory,
No Happy Ending.

Wake up in the morning, stumble on my life
Can't get no love without sacrifice
If anything should happen, I guess I wish you well
A little bit of heaven, but a little bit of hell

This is the hardest story that I've ever told
No hope, or love, or glory
Happy endings gone forever more
I feel as if I'm wasted
And I'm wastin' every day

This is the way you left me,
I'm not pretending.
No hope, no love, no glory,
No Happy Ending.
This is the way that we love,
Like it's forever.
Then live the rest of our life,
But not together.

2 o'clock in the morning, something's on my mind
Can't get no rest; keep walkin' around
If I pretend that nothin' ever went wrong, I can get to my sleep
I can think that we just carried on

This is the hardest story that I've ever told
No hope, or love, or glory
Happy endings gone forever more
I feel as if I'm wasted
And I'm wastin' every day

This is the way you left me,
I'm not pretending.
No hope, no love, no glory,
No Happy Ending.
This is the way that we love,
Like it's forever.
Then live the rest of our life,
But not together.

A Little bit of love, little bit of love
Little bit of love, little bit of love[repeat]

This is the way you left me,
I'm not pretending.
No hope, no love, no glory,
No Happy Ending.
This is the way that we love,
Like it's forever.
To live the rest of our life,
But not together.         jag dör lite av den har låten... På ett fint sätt.


off we go

Hejdär!

Ska snart bege mig iväg till stan för en fika med Maria och Orsa. Andra fikan på två dagar är inte okej men men, VAd gör man inte för en fika med sina kompisar. Det är de enda man gör typ. Fikar.

HAr kommit fram till att jag har en sjukt skön klass som jag gillar starkt. HAr kommit fram till att det är 17 dagar kvar tills min födelsedag, Jippie. Och att det kommer att dröja länge innan jag kommer få körkort.

Ja det var allt antar jag. Lite bristfälligt men har man inget mer att säga så blir det gärna så. Så tyvärr inget mer idag.


lycka

åh jag är lycklig nu det är allt jag kan säga

<3


Happy ending

Det rullar på som vanligt med en rasande takt. Idag var det t.ex. körlektion. Mycket kul och mycket mycket svårt. Blicken, pilen, filen t.ex. fick det att snurra i huvdet och usch vad jag kände mig dålig. Ja usel. men det var jag inte enligt min lärare. Det var ju bra det i alla fall.

Mitt och Emmas projektarbete går fint framåt. Idag har vi kontaktat två personer som vill kontakta angående vår film.

Ludmilla

Ludmillas dotter Linnea tog livet av sig för två år sedan när hon var endast 14 år och idag bloggar hon om sorgen och livet efter Linneas död.

Henne skulle vi väldigt gärna komma i kontakt med. Om hon har tid att träffa oss vill säga vilket vi hoppas på väldigt mycket.

Lasse

Lasse Gustavson arbetade som brandman men råkade  ut för en olycka och blev svårt brännskadad. Idag föreläser han om att gå vidare efter en sån traumatisk upplevelse och om hur hans liv har förändrats efter det att hans ansikte inte ser ut som det en gång gjorde.

Vi vill alltså komma i kontakt med människor som har olika erfarenheter och åsikter om döden.

Någon som mist någon

Någon som haft en nära-döden-upplevelse

En präst/sjukhuspräst

Samt någon av en annan religion än kristendomen

Har ni tips får ni gärna dela med er så vi kan hitta personer :p

Lägger in en bild på Ivan också :p


Raise me

Sitter för tillfället i möte med emma. Vårat första men inte det sista. Det handlar alltså om vårat projektarbete och idag ska en del folk kontaktas för att vi ska se om de är intresserad av att dela med sig av sina erfarenheter krig döden. VAd de tycker och hur de har stött på döden. Mycket intressant.

Jag ser ljust på det just nu. Det gäller bara att vi kommer igång ordentligt. :p

RSS 2.0