Shiver2

Hejhejhejsan

Har nyss skrivit ett naturkunskap. Det gick bra. Celler och sånt. Jag hinne rinte blogga nu för tiden och det är bara så. I kväll åker vi till mormor och morfar med nattåget. Det ska bli kul.  JAg ha rju inte sett dem på ett år nu. Vi ska också åka skidor. Det ser jag framemot mycket.

Igår hade jag och siri redovisning om självkänsla för en högstadieklass. Min systersklass. Micke friman kallade den avskyvärd. Jag tyckte den inte var så hemsk som jag hade trott. Herregud. Okej det hade helt klart kunnat gå bättre men också slutat i katastrof. Friman kallade mig COOL. COOL HERREGUD. COOOOOOOOOOOL!


Kattbilder


Bilder från i onsdags. Ivan och syskonen :)

Självkänsla

Hej

Sitter och och väntar på att lektionen ska börja. 13 minuter kvar. Min bästaste pappa skjutsade mig till skolan idag. Tacktack <3.

Snart är det alltså dags för naturkunskap och just nu håller vi på med ett arbete om livstil och hälsa. Det är ett temaarbete som sträfcker sig över samhällskunksap svenska och idrott också. Vi ska i grupper eller ensama jobba med ett ämne som har med livstil och hälsa att göra och redovisa detta före n höstadieklass. Jag och Siri ska åka tillbaka till Adolfsberg. Elle rjag ska tillbaka och hon ska bara dit. Vi ska föreläsa om självkänsla för en klass i årskurs 8.

Jag tror att det kommer att bli riktigt bra. Självkänsla är något viktigt för oss som männiksor och inte minst i tonåren då vi allt mer börjar växa ifrån oss själva och ställs inför en rad förändringar (psykologen hanna vet :p) 
I´alla fall så vet jag en hel del människor som får problem med självkänsla och självfördtroende i sjut den åldern då man är så sårbar. Jag tror att det kommer att bli bra att föreläsa om just det och förhoppningsvis ska vi kunna ge tips på hur man kan stärka självkänslan.

Jag har aldrig riktigt upplevt dålig självkänsla själv. Inte som något problöem i alla fall mebn jag kommer t.es. ihåg hur hetsigt det var i åttan och nian för migmed betyg. Jag tävlade lixom konstant med alla och i vår klass var det verkligen en ständig tävling. DU SKA HA MVG I ENGELSKA FÖR ATT DUGA. Så var det och jag hade inte mvg. Jag såg et som ett misslyckande´. Nu vet jag att det inte spelar någon rioll och här på gymnaisiet räcker det med G eller ja VG om man ska vara ärlig.

Jag var iaf riktigt lesden över att jag var så "dålig" i engelska och det kändes som min lärare hatade mig. Aldrig ville ge mig ett högre betyg av princip. Men så var det ju inte alls. Långt ifrån. Det kan också ha legat till grund för hur rebellisk jag blev i ettan då jag ville tenta bort engelska A jag kunde ju redan det här coh var tvugen att visa det väldigt starkt genom att säga ifrån att det var för lätt. Jag fick MVG i engelska A men det skulle jag aldrig fått om jag inte haft min hatande lärare som inte alls hatade utan var en helt grym lärare som lärde mig tusen gånger mer än någon annan lärare gjort. Men nör jag hade henne var jag bara 13-15 år och jag tyckte inte om henne. Men så kändes det och i grund och botten rörde de sig nog lite om dålig självkänsla men det visste jag ju inte då. Jag hade aldrig ens hört begreppet.

<3

Ha det!


Yellow
Säg hej till Ivan :)

Han flyttar till oss den 28/2 och är en glad och fin kisse.

Har inte hunnit blogga på ett tag därför att jag har skrivit på en riktigt sketen uppsats under veckan. Nu är den inlämnad och klar så nu kan jag blogga igen.

Inte så mycket har hänt sedan sist. Nä ingenting. Eller vänta det var en sak? Hm just det vi åkte och tittade på kattungar i kumla. En av dem råkade inte ha blivit tingad än. Nu är den det :p

 IVAN!!!

Som vi föll pladask för. det gjorde vi med hans syskon också. Men nu går  jag lixom och säger för mig själv. Ivan ivan ivan ivan. Ja det funkar ju. Som sagt så flyttar han hem till oss 28 feburari eftersom vi är borta under sportlovet. Han får då bo med sin mamma tills dess. Det bästa för honom och oss.Ivan och hans syskon. Isor, Isac och Ines.

Ivan ligger troligvis längs fram till höger men han och hans bröder är sjukt lika.

På onsdag ska vi hälsa på honom igen och förhoppnings vis lära oss vem som är vem :p


För överigt nu när jag släppt bomebn så har jag varit och skottat snö på taket i dag. I två timmar. ALDRIG MER!!!

Nu känner jag verkligen hur träningvärken kommer att slå till i morgon. USCH!

Men men imorgon är det en ny dag med nya möjligheter.Little Camera

Nu har jag skrivit en sida renässans av tre. eller minst tre. Det känns något bättre nu än förrut. Kom bara på en rolig sak och tog min lilla kamera :pOm ni tycker att era sms är tråkiga. Ni vet ingenting!

blen d

Har precis kommit hem från skolan och upptäckt att open office inte fungerar som det ska. Det känns tryggt och bra eftersom jag har en uppsats att skriva. Hm undrar hur det här ska gå. Det kanske kommer att fungera snart. Jag får helt enkelt prova igen. Jag har en hel upp sats på tre sidor om vetenskapen under renässansen. Det gillas...not.

Nu kanske det funkar igen. Det verkar i alla fall så. Det är väl bäst att jag sätter igång med det hela. Då kanske det blir färdigt nån gång. Jag ska hinna träna idag också. Det får bli ett pass funktionell träniung tror jag. Det är ganska tråkigt men tar inte så lång tid och är ändå ganska effektivt. Det är nog rätt bra.

Nu beger jag mig till pluggland ett tag. På med spotify bara.

blend=länk

min spellista :p


RSS 2.0