Just dance

Första riktiga IV-valslektion är avklarad och jag känner mig sjukt taggad och glad. Att springa runt med kameran och fånga de fina stunderna i våra liv. Åh ibland älskar jag det så mycket.
Jag hade en liten sovmorgon idag. Eller liten? Stor snarare. Enda till elva. Åh så skönt det vvar. I morgon blir det dock vanlig tid för mig. Havl sju är det då.

Just nu tittar jag på fångarna på fortert. Det är kul. Föräldrar mot barn. Jag hejar på barnen för det känns roligare om de vinner. Sen är det Soyouthinkyoucandance. Mitt lilla favoritprogram. JAg vet inte vad det är som drar mig förutom att deras dans är så vacker. På riktigt. De är så otroligt begåvade och ibland önskar jag att jag var likadan. Men man kan ju inte få allt och hitills har jag inte känt mig mindre lycklig.men man kan få drömma

this is the way

dagen har tillbringats hemma hos jessica med två filmer.

Underbara älskade och Shining

två av mina favoritfilmer och en av mina favoritkompisar. Bättre kan det inte bli. Snart vankas det middag och sen ska det njutas av en stunds firhet innan skolan drar igång igen. Det är då det riktiga allvaret börjar. I morgon ska jag först till tullängen för mitt iv-val som är fotografisk bild a. Sen efter det ska jag på en halvtimme ta mig från tullängen till risbergska för nästa lektion. Yeah right! Det blir till att cykla som en dåre.

Sen ska jag på körlektion också vilket betyder att jag måste komma ihåg mina böcker. Problemet är att den börjar innan skolan slutar. Jag måste fjäska lite för annmarie så hon inte blir alltför ledsen. Eller arg snarare. JAg känner mig inte helt hundra i det där. Men men inte mycket att göra när en körskoletid är lika eftertraktad som längre sommarlov.jag är glad att jag har dig

det här regnet är bara lite våtare än vanligt

vaknat. ätit frukost. ridigt. duschat. kokat ägg. pluggat. vilat. övningskört. tittat på tv. suttit vid datorn. bloggat. äta. titta tv. äta godis. sova.


Things we

Vi tar och tar utan att ge. Jag tog en från carro som tog den från linn som tog den från någon annan som säkert inte hittade på det här själv. Jag kunde ha sott den från linn men jag har redan snott från henne så jag snodde från carro.

Namn: Hanna Lovisa Aaltje Schuitema

Tilltalsnamn: Hanna
Födelsedag: 28/9
Ögonfärg: Brun
Smeknamn: Jag hatar det men någon kallar mig Hannis
Hårfärg: Brun
Längd: 159
Höger/Vänsterhänt: Höger
Stjärntecken: Jag är en våg
Sko stlk: Trettiosex
Är dina föräldrar skilda: Ja
Skor idag: Svarta tygskor
Dina rädslor: Fåglar, grodor, sniglar, igelkottar och fjärilar 
När går du och lägger dig: Runt midnatt.
Bästa minne: Strasbourg och Peace and love

Vem var den senaste personen:
Du pratade i telefon med: Annalena
Msnade med: Oj det kommer jag inte ihåg, troligen carro
Du kramade: Siri
Du skällde på: Det var nog systeryster

Favoriter
Färg: Svart, lila
Djur: Katt och häst
Glass: Choklad, hallonsorbé eller kakdeg
Godis: Choklad
Bokstav: H
Nummer: 1
Tuggummi: Mint
Helgdag: ördag 
Årstid: Vår och sommar
Tandkrämssmak: Någon colgate är det
Radiostation: Mix megapol är det enda jag lyssnar på

Vänner och livet
Vad vill du bli när du blir stor: Polis
Hur vill du dö: asgammal
Vem av dina vänner är mest lik dig: Svårt, svårt Mickis
Vem är högljuddast: Siri helt klart
Vem får dig mest att skratta: Vet inte, ingen, alla


Har du någonsin

Varit kär: Faktiskt inte.  
Rymt hemifrån: Nej

Sovit utomhus: Japp
Gråtit i skolan: Ja
Spytt i skolan: Nej men nära var det.
Gjort något riktigt dumt som du skrattar åt idag: Ja
Varit på scen: Nej
Retats: Ja
Blivit nerslagen: Nej

Du ?


Svär: för myckrt
Sjunger bra: Nej!
Kommer överens med dina föräldrar: Ja
Gillar åska: Nej men jag är inte rädd
Spelar något instrument: Nej
Går till kyrkan: nej
Dansar i regn:  Nej

This or that:
Pepsi, Cola?: Inget.
 jag hatar cola
McDonalds, burger king, Max: Max eller burger king
Choklad, vanilj: Choklad
Jordgubbar, blåbär?: Jordgubbar
Kött, veg: Kött
Tv, film: Film
Adidas, nike: Adidas
Kinamat, mexikanskmat: Mexikansk kinamat
Kakor, paj: Paj och kakor
MTV, VH1: MTV
Blind, döv: Döv

Kan du:
Gå ner i splitt: Nej
Skriva med båda händerna: Ja men det tar lite väl lång tid med vänster
Blåsa en bubbla: Ja
Ha dina ögon i kors: ja
Nudda näsan med tungan: nej
Dansa: hehe, på det dansgolv där folk är  fulla

Senast du:
Skrattade
: Idag i skolan någon gång
Filmen du såg: vet inte
Tuggade tuggumi: Häromdagen
Drog ett skämt: Idag
Sjöng: igår sjöng jag "feel" många gånger, högt!

Random:
Hur många kuddar sover du med: två 
Dricker du mjölk: hell yeah. Mjölk är min nationaldryck 
Person du hatar mest: De på kommunen som tagit mitt busskort, tack för den idioter. 220 kronor mindre i plånboken i månaden  i vinter. Tacktack!
Vad är det värsta vädret: Typ regn och motvind.

Gjort i sommar:

Degat, solat, peaceat, varit på malta, träffat kompisar, degatMånga som kommenterat på facebook att bilden är fin. Och ja ful är den ju inte.


på andra sidan himlen

Jag har alltid undrat vad som händer när man dör- Alltid, alltid. Blir ma nått nytt? Kommer man till himlen? eller ruttnar man där nere i jorden bara? Vart tar själe vägen? JAg antar att vi alla har undrat det någon gång. Det är ju lite en del av livet, att grubbla på vad som kommer hända när livet tar slut. Många är rädda för att dö. Jag? Nej, jag tror inte det. Det är klart jag älskar att leva, tro inget annat. Jag älskar att leva ocj jag vill uppleva massa saker innan jag dör. Så på så vis kanske jag är rädd. Men när jag dör tror jag inte att jag kommer bekymmra mig om det. Jag tror inte att man gör det när man dör helt enkelt. Det är nog enkelt.

Det jag skulle komma fram till var i alla fall att jag och emma ska göra ett projektarbete om döden. Träffa olika folk med olika erfarenheter om just döden. Prata med folk på stan, träffa präster och folk från andra religoner. Jag tror att det kommer att bli toppen. Om man nu får säga så om döden.


another first

Första dagen i skolan. En timma. 11:00-12:00. Väldigt värt. Not. Jag kunde lika gärna varit hemma. Ingen hade saknat mig alls. Det är lite sorgligt. Men men. JAg fick ju träffa mina kompisar och de fick träffa mig. Happy halloween.  Nej men man ska ju bärja soft. Så att alla känner sig motiverade. I morgon ska vi till stadsparken och länsmuseet. Jag älskar museum.Våra fina katter sover tillsammans <3

the way it feels right to me

Hej igen. Har nyligen kommit in efter en så kallad power walk. En promenad full med kraft. GO me. Jag mår så mycket bättre av att gå ut och röra på mig en halvtimme eller så. JAg känner det i kroppen när jag inte går. JAg blir helt rastlös. Annars är jag väldigt lat av mig men  nu har jag gått varje dag nästan i två veckor och nu känns det som jag måste för att må bra.

 Snart är det middag och i morgon har jag min första körlektion på evigheter. Backning står på schemat, Oj, laddat var det här för snart ska körkortet sitta där som en smäck. Och ja sen, sen blir jag livsfarlig ute på vägen. Ikväll blir det nog en film med mig själv. Jag ska också måla naglarna i passande kulör, bestämma vad jag ska ha på mig på skolan på tisdag och träna på olika frisyrer. Okej det sista var en lögn. Sant är dock tyvärr att jag redan nu planerar vad jag ska ha på mig. Men men sånt är livet Är man tjej så är man. 

Inget smink och soffsmutsigt hår. Kommer inte synas på tisdag då jag har trollat bort det. Men såhär fin är jag under fasaden.

Jättefin! Verkligen!

Några frågor jag alltid ställer mig.

Hur många är famlijen Skarsgård?

Hur kan man inte tycka om choklad?

Varför hittar man alltid massa kläder när man är pank?

Varför kan man inte sluta svälja när man har ont i halsen?

Varför tar varmvattnet alltid slut när jag duschar men inte när någon annan gör det?

Vi lever i en värld av frågetecken.


mAlta

Jag lägger upp några bilder från malta så ni kan se hur fint det är där. Åk dit nästa gång!


Try your best

Så sitter man här vid en dator. Taklampan är tänd. I vanliga fall sitter jag alltid i mörkret. Jag och min dator. Men nej det här är inte min dator. Den tillhör min farmor. Jag är hemma hos henne nu. Sitter och kommer på mig själv att det står att senaste  inlägget skrevs för mer än två veckor sen.

Malta var fint. I början var jag lite stressad och ville hem. Men inte sen. Det var fint. Tillbringa tid med min familj. Äta ute varje dag. Bada, snorkla, sola.

Alla dagar går för fort. Maltaveckans alla tio. Den enda dagen med kusin fanny gick för snabbt. Vi ses nästan aldrig och bara en dag den här gången. Men dagen var fin och det är det som räknas.

Snart åker jag hem även härifrån. Det känns lite tråkigt samtidigt som jag är i behov av allt som är hemma. Sängen, mitt rum, toaletten, duschen, köket, tv:n. Det känns som jag aldrig varit hemma. Två veckor sen är det. Inte så mycket när man tänker efter.

Snart börjar det sista skolåret och ångesten för det är inte lika stor längre. Det finns ett liv efter studenten också. Men vad? vilket liv? mitt liv, men hur?

Kanske hamnar jag som många andra i landet på andra sidan atlanten, kanske hamnar jag i kassan på ica, eller lidl eller coop. Annars kanske jag bara väljer att studera. Fortsätta med studierna helt enkelt. Direkt. Pang på. Fortsätt bara.

Det blir nog bra i alla fall. Det är det jag får intala mig själv lite. När jag är rädd för att altt bara ska faila när jag inte har något jag måste göra. Något som håller mig och alla mina vänner kvar på en och samma plats. Det är det jag är rädd för. Kanske det enda som jag faktiskt känner mig orolig för. För vad väntar när vi alla slutar vifta med studentmössan. Springer åt varsit håll, lovar återträff och fika men sen nej. Det händer inget.

Blir det så?

Det viktigaste är att jag är säker på att många av mina vänner kommer stå kvar.

Och det räknas.

RSS 2.0